En av olyckorna på E18 som orsakade trafikstörningar – enligt polisen ska olyckan inte varit allvarlig. Foto: Privat

Flera olyckor i länet – SVT:s meteorolog: ”Isen och snön på väg bort redan inatt”

Publicerad

Under måndagen har en rad trafikolyckor inträffat i länet. Det har bland annat varit avåkningar i snömodd och sladd på motorväg. Men snöandet och minusgraderna är på väg bort redan i natt, lovar Åsa Rasmussen meteorolog på SVT.

– Snövädret är på väg bort och mildare luft är på väg in. Lite regn kan dröja sig kvar i norra länet, men om det varit is på vägarna så kommer det att smälta.

Under måndagen har det snöat kraftigt på flera håll i länet och flera trafikolyckor har inträffat.

Vid lunchtid i centrala Örebro skedde två singelolyckor inom loppet av fyra minuter. Den ena på Bettorpsgatan och den andra på Osmundsgatan. I den första gled bilen bara av vägen och i det andra gled bilisten in i en stolpe.

”Går inte att skylla på vädret”

Det snöade kraftigt vid tillfället, men det inte går att skylla på vädret, enligt polisen. 

– Möjligen är det mer ursäktande i sånt väder, men man har fortfarande inte anpassat farten efter väglaget. Det kan ju också vara så att man kör med dåliga däck, men det är inget jag vet något om i de här fallen, säger Mats Öhman, polisens presstelesperson.

Runt halv två var det dags igen, två olyckor längs E18 som påverkade trafiken. Enligt polisen har ingen skadats allvarligt i någon av ovanstående olyckor.

Och nu är alltså mildare väder att vänta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.