Den 22-åriga mannen sågs senast på Hallsbergs Centralstation. Nu ordnar frivillighetsorganisationen Missing People skallgångi Hallsberg. Foto: Thomas Wedin/SVT

Sökarbetet efter 22-åringen fortsätter i Hallsberg idag

Uppdaterad
Publicerad

Polisen fortsätter sökarbetet efter den försvunna 22-åringen i Hallsberg samtidigt som Missing People organiserar skallgång för frivilliga under dagen.

– Vi har bett helikopter flyga över terrängen, uppger polisen i Örebro.

Enligt frivillighetsorganisationen Missing people ska 22-årigen ha stigit av ett tåg i Hallsberg. Och det var där han sågs senast – på Hallsbergs Centralstation.

Mannen är anmäld försvunnen i Skåne och kommer från Malmö.

LÄS MER: 22-årig man eftersöks i Hallsberg

Polisen skickar helikopter

Polisen har tagit del av sökarbetet och enligt Jan Matèrne, vakthavande befäl vid Örebropolisen, fortsätter arbetet under torsdagen.

– Vi har bett helikopter flyga över terrängen. En Stockholmshelikopter ska så snart som möjligt flyga över ett område i Hallsberg. De ska lasta helikoptern nu.

Hittade väskor och tillhörigheter

Enligt polisen har man även hittat ägodelar som man tror tillhör den försvunna 22-åringen.

– Vi har hittat väskor och tillhörigheter. Om det är han själv som lagt ut sakerna eller om det är någon annan som kommit över dem vet vi inte. Men man har bland annat hittat en ryggsäck.

Enligt Per Folkesson behöver man inga förkunskaper för att delta i skallgångar med frivillighetsorganisationen Missing People. Foto: Thomas Wedin/SVT

Hoppas på fler frivilliga till skallgång

Per Folkesson, administrativ chef för den ideella organisationen Missing people, berättar att man under dagen kommer ordna en till skallgångsinsats i Hallsberg.

– Vi kommer träffas klockan 13 vid återvinningsstationen i Hallsberg på Lertagsgatan 11. Vi samlas där för att dela in oss i grupper och sedan gå skallgång genom de områden som vi inte hann med igår. Under gårdagen hade vi sammanlagt 30 frivilliga som kom och gick. Vi hoppas på ännu fler idag i och med att det är en röd dag.

Inga förkunskaper krävs

Missing People sökte mannen i norra delar av Hallsberg under gårdagen. Enligt Per Folkesson behöver man inga förkunskaper för att delta i deras skallgångar.

– Man bör vara över 18 år och så kan det vara bra att ta med skor eller stövlar som klarar av varierad terräng. Väska och vattenflaska kan också vara bra att ha.

Enligt Missing people har 22-åringen mellanblont kort hår, är 173 cm lång och väger cirka 55 kilo. Han kan vara klädd i en mörkblå kavajliknande jacka samt en blå mössa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.