Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mikael Wahlberg (S) är bildningsnämndens ordförande i Nora kommun. Foto: Karl Bergholtz/SVT

Soltunets förskola i Nora öppnar igen

Publicerad

Nora kommun har beslutat att öppna upp förskolan Soltunet igen efter två år av inaktivitet. Planerna som kommunen hade om att starta en familjecentral i lokalerna har lagts på is efter att regionen stramade åt sin budget.

– Det här löser förskolans lokalbehov i det kortare perspektivet, säger Mikael Wahlberg (S) som är ordförande i bildningsnämnden i Nora kommun.

Nora kommun går igenom en lokalutredning för att kunna skapa en grundskole- och förskolelokalstruktur som kan ta höjd för olika mängd barn under olika årskullar så att man kan använda olika lokaler vid behov.

Flera turer

2021 flyttade verksamheten ihop med Sparvugglan efter en prognos om att antalet barnfamiljer skulle minska, och sedan dess har lokalen stått tom. Nu har det flyttat in fler barnfamiljer än vad kommunens tidigare prognos visat vilket är en bidragande faktor till att Soltunet öppnar igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.