Foto: SVT

Sörbyängsklass prisas för asylkamp

Uppdaterad
Publicerad

Klass 6B på Sörbyängsskolan har länge kämpat för att Maria och hennes familj ska få stanna i Sverige. På torsdagen överraskades de med ett stipendium i samband med en stor tackfest.

Maria Ahmed och hennes familj har engagerat många. Inte minst Marias klass 6B på Sörbyängsskolan. Efter beslutet om att Marias pappa skulle utvisas begav sig till hela klassen till Migrationsverkets förvarsenhet i Flen för en massprotest.

Sedan dess har det blivit klart att Marias mamma Fatema får stanna i Sverige. Efter tre år isär återförenades de i februari tidigare i år.

Fallet med Maria Ahmed

Under torsdagen arrangerade klass 6B en stor tackfest för alla som hjälpt till i asylkampen. Och under festen fick de oväntat besök.

Flyktinggruppens Riksråd, FARR, dök upp för att belöna klassen för deras arbete för att stärka asylrätten. Klassen tilldelades i samband med det stipendiet på 4.000 kronor.

Det är än idag fortfarande oklart om Marias storasyster Zarah och pappa Vali får något uppehållstillstånd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fallet med Maria Ahmed

Mer i ämnet