Chris Dalli, vd för spelbolaget L&L Europe Ltd säger att bolagets grundinställning är att betala tillbaka insatsen om någon lyckats spela, trots att de stängt av sig själva. Foto: Privat / SVT

Spelbolaget: ”Det skulle bli väldigt konstigt om vi betalade ut en vinst”

Uppdaterad
Publicerad

L & L Europe Ltd, med huvudkontor på Malta, har svensk spellicens och är därmed också skyldiga att tillhandahålla möjligheten för spelare att stänga av sig på spelpaus.se.

Enligt Chris Dalli är bolagets grundinställning i enlighet med vad som är vanligt inom spelindustrin: att betala tillbaka insatsen om den som stängt av sig trots allt lyckats spela, men inte betala tillbaka en vinst.

”Vi betalar tillbaka insatsen”

– Det skulle bli väldigt konstigt som vi ser det. Har man stängt av sig från spelande så ska man varken kunna förlora eller vinna pengar på det. Och vi betalar ju tillbaka insatsen. Men vi gör ändå alltid en bedömning från fall till fall. I det här fallet är en process igång, men inte avslutad, säger han.

Chris Dalli hävdar att det inte handlar om att bolagets system har fallerat i och med att kvinnan kunnat spela trots att hon stängt av sig själv.

Kan komma runt systemet

– Jag vill inte kommentera enskilda fall, men rent principiellt kan jag säga att den som verkligen försöker kan komma runt spelpaus.se och spela ändå. Av förklarliga skäl vill jag inte gå in på detaljer om hur man gör, säger Chris Dalli.

– Bortsett från detta exceptionella fall är alla våra system konfigurerade och ackrediterade i enlighet med de svenska spelreglerna. Vi är transparenta med alla myndigheter som vill ha någon information, tillägger han.

Enligt My Hamrén, pressansvarig på Spelinspektionen, är det ingen tvekan om var ansvaret ligger:

 – Det viktigaste är att säkerställa att de som stänger av sig via spelpaus.se inte kan spela, och det är spelbolagens ansvar och skyldighet att se till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.