Axel Rödings väg i Laxå är en av platserna som SVT:s team besökt och där det finns en hel del att göra i form av vägunderhåll. Foto: SVT

Sprickor, potthål och gropar – vi åkte till tittarnas värsta vägar

Publicerad

Efter att ha chattat i flera dagar om vägarnas skick i länet har vi åkt till några av de platser som ni tittare pekat på som riktigt dåliga.

Först och främst – vad som är en riktigt dålig väg varierar mycket beroende på var i länet vi befinner oss. En väg som flera rapporterat om som katastrofdålig i centrala Örebro kan vara i betydligt bättre skick än en väg som finns i en mindre kommun som Laxå.

Men visst finns det jobb åt både asfaltsläggare och väghyvlar i vårt område.

Vägunderhållet upplevs som sämre

Kenneth Johansson kör både bil och spannmålsbil i trakterna kring Odensbacken och konstaterar att vägunderhållet blivit allt sämre under åren.

– Jag har varit med om att lastbilen bara sjunkit ner i marken på vissa vägavsnitt där jag tidigare kunnat köra och då undrar man ju hur det är ställt egentligen.

Många som varit inne i vår chatt konstaterar samma sak – vägunderhållet blir allt sämre. Även de åtgärder som vidtas är av halvdålig kvalitet.

”Allting kostar ju pengar”

Kenneth Johansson sammanfattar läget som han ser det:

– Allting kostar ju pengar och det får inte kosta några pengar idag. Förr hade de tre lastbilar och två väghyvlar bara i Sköllersta – idag finns det ju inte en väghyvel i länet knappt!

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.