Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Julia Karlsson från föreningen Vi unga motorburna. Foto: SVT

Stor träff för A-traktorungdomar i Vretstorp

Uppdaterad
Publicerad

Folkparken i Vretstorp fylldes på söndagen av ett stort antal A-traktorer, från framför allt södra länsdelen. Det är folkparken i Vretstorp i Hallsbergs kommun som bjudit in ungdomarna till en egen träff.

– Vi har mycket för barn och så har vi våra parkenkvällar som det är 18-årsgräns på. Men vi har lite tappat kategorin där emellan, så idag gör vi ett första försök att öppna parken också för dem, säger Maria Fröjd, ordförande för Vretstorps Folkets hus och park.

Och premiären lockade många ungdomar. Grindarna öppnade klockan 12 och A-traktor efter A-traktor rullade in i parken.

– Det är jättekul att de öppnar parken för oss ungdomar och att vi får visa upp våra bilar, väldigt fina allihop, säger 17-åriga Julia Karlsson, sekreterare i föreningen Vi unga motorburna i Askersund.

A-traktorer ska koras

Under eftermiddagen ska en rad bilar koras i olika kategorier men Folkets park har också bjudit in Julia Karlsson som talare från scenen.

– Hon ska prata om deras förening, Vi unga motorburna i Askersund, i och med att det varit lite stök i Askersund. Hon ska få berätta lite om hur de fått ordning på det där och inspirera andra ungdomar, säger Maria Fröjd.

Starta klippet höra mer om premiärträffen i Vretstorp som ordnades för A-traktorungdomarna i länet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.