Stora drömmar på kulturskolan

Publicerad

I Nora drivs kulturskolan bland annat av olika studieförbund som Studiefrämjandet. Här spelas det trummor, gitarr och bas dagarna i ända.

– Det är ett bra ställe dit man kan komma och släppa loss när man känner för det, säger Algot Eknor.

Laxå och Nora är de enda kommunerna i länet som i dagsläget saknar en kommunal kulturskola. I till exempel Nora drivs verksamheten i stället av olika studieförbund med hjälp av kommunen i det som kallas Folkbildningens kulturskola. Några som ofta kommer hit och jammar är trummisen Algot Eknor och gitarristen Samuel Skoglund.

Kulturskolan i Örebro län

– Det är jätteviktigt att ha en kulturskola för alla ungdomar som vill hålla på med musik och dans. Man träffar en del kompisar och många kompisar brukar hänga med hit och testa att spela, säger Algot Eknor.

Stora drömmar

– Jag tycker kulturskolan i Nora är bra. Man ska ha möjligheten att lära sig ett instrument om man vill. Det betyder mycket, jag bor nästan här, det är skönt att komma hit och umgås med kompisarna här uppe, säger Samuel Skoglund.

Han har spelat gitarr i ungefär tre år och han har stora planer med sitt spelande.

– Jag vill bli känd och få chansen att spela för massor med människor, men vi får se om det går hela vägen, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kulturskolan i Örebro län

Mer i ämnet