Stora Valla – en stor leråker veckor före premiären: ”Många känslor just nu”

Uppdaterad
Publicerad

Frågan har varit omdebatterad. Men just nu pågår arbetet med att byta ut den gamla gräsmattan på Stora Valla till en ny.

– Fotboll ska spelas på naturgräs och inte konstgräs på Stora Valla. Det är den fotbollen som tagit oss tillbaka till Allsvenskan, säger klubbchefen Lars Weman.

Det svenska klimatet, som kan vara svårt att förutse, har gjort att många klubbar valt att gå över från naturgräs till konstgräs.

Men att Stora Valla är helig mark där fotboll anses ska spelas på naturgräs är de flesta i klubben överens om. Och i maj förra året beslutade kommunfullmäktige att gå på Degerfors IF:s linje och välja naturgräs före konstgräs. Och investeringarna på 12,9 miljoner kronor är just nu i full gång.

Hör Lars Weman om känslorna och stressen att få klart allt i tid med bara fyra veckor kvar till hemmapremiären i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Degerfors IF

Mer i ämnet