Två tredjedelar av intäkterna i november försvann för hotellen i Örebro jämfört med samma period förra året. Foto: Henrik Montgomery / TT

Störtdykning för hotellen i Örebro i november

Uppdaterad
Publicerad

Det ekonomiska läget är akut för många hotell i Örebro varnar branschorganisationen Visita. Om inte läget förändras väntas ännu fler jobb och företag att försvinna.

Två tredjedelar, eller 68 procent, av intäkterna för hotellen i Örebro i november försvann jämfört med samma period förra året, det skriver branschorganisationen Visita i ett pressmeddelande.

Nu varnar organisationen för att fler jobb och företag kommer att försvinna.

”Det är ett extremt stort tapp och ett direkt resultat av de nya restriktionerna som slog hårt och omedelbart mot hotellen i Örebro. Det ekonomiska läget är nu akut för många hotell” säger Jonas Siljhammar, vd Visita.

Läget har varit tufft för Örebrohotellen ända sedan coronapandemins start.

I samband med att personer utan symptom tilläts resa fritt i Sverige i juni sågs en liten ljusning under sommaren men nu visar intäkterna på dystra siffror igen.

Hotellbranschen är en av de hårdast drabbade av pandemin. Tiotusentals människor i branschen har redan förlorat jobbet eller är varslade. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet