Polistekniker i Hällabrottet utanför Kumla där den styckade kvinnan påträffades. Foto: Pavel Koubek/TT

Styckmordet i Askersund tas upp i hovrätten

Uppdaterad
Publicerad

Den 25-åriga kvinnan dömdes till 16 års fängelse av Örebro tingsrätt. Nu ska det uppmärksammade styckmordet i Askersund tas upp av Göta hovrätt.

Det var den 18 juni förra året som den 25-åriga kvinnan driven av svartsjuka dödade och styckade en 22-årig kvinnlig kärleksrival.

Efter en uppmärksammad rättegång i Örebro tingsrätt i december dömdes 25-åringen till 16 års fängelse för mord och brott mot griftefriden. Enligt tingsrätten var det likgiltighetsuppsåtet som var huvudfrågan och anledningen till påföljden.

Styckmordet i Askersund

Båda parterna valde dock att överklaga domen.

Åklagaren Lars Duberg vill att 25-åringen ska dömas till livstids fängelse. Duberg menar att gärningen var planerad och anser att bevisningen är god.

”Haft direkt uppsåt”

– Det handlar om skriftlig bevisning och alla webbsökningar jag redogjort för i rätten, de visar att 25-åringen haft ett direkt uppsåt att döda personen, sa Lars Duberg tidigare till SVT Tvärsnytt.

Försvaret däremot menar att mordet aldrig var planerat.

– Hon säger att hon aldrig haft något sådant uppsåt, sa 25-åringens advokat Johan Eriksson tidigare.

Förhandlingen i Göta hovrätt beräknas pågå i fem dagar med avslut den 4 mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Styckmordet i Askersund

Mer i ämnet