Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det finns ett stort behov av att renovera äldre skolfastigheter, och det fullföljer vi nu”, säger Jonas Håård (S), ordförande i grundskolenämnden. Foto: Simon Rehnström/SVT

Politiska styret har bestämt sig: Vill behålla Wallerska skolan

Uppdaterad
Publicerad

Efter jullovet fick eleverna på Wallerska skolan i Örebro evakueras till andra lokaler på grund av renoveringar. Det var då oklart om de någonsin skulle få återvända. Men nu har politiska majoriteten bestämt sig för att de vill fortsätta renovera skolan.

I höstas valde styrande politikerna i Örebro att pausa renoveringarna av Wallerska skolan. Beskedet väckte starka känslor bland elever, föräldrar och personal.

Beslutet kom samtidigt som beslutet att stänga Kryddgårdsskolan och Sörbyängsskolan.

Skolnedläggningar i Örebro

Frågan om fortsatta renoveringarna på Wallerska skulle utredas samtidigt som hela skolsituationen på väster skulle ses över. Men nu har den politiska majoriteten bestämt sig för att återuppta bygget.

– Den har en bra placering som gör att många barn från olika områden får nära till sin grundskola, säger Jonas Håård (S), ordförande i grundskolenämnden.

På skolan går 300 elever som just nu är evakuerade till lokaler intill Mellringeskolan.

Ursprungsplanen var att renoveringen skulle starta efter årsskiftet och sedan vara klar våren 2026. Nu vacklar dock kommunen på den tidsplanen och skriver att det är för tidigt att säga när arbetet kan vara klart. Jonas Håård betonar att vårdnadshavare kommer uppdateras kontinuerligt under byggets gång.

Här är de tre förändringarna i Örebros skolor som majoriteten tillsammans med Vänsterpartiet och Liberalerna presenterade i höstas.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT/Sophie Olsson Rahlén

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skolnedläggningar i Örebro

Mer i ämnet