Foto: SVT /TT

SVT avslöjar: Klart att Trafikverket startar ny verksamhet i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Enligt uppgifter till SVT Örebro är det nu klart att Trafikverket kommer att etablera ny verksamhet i Örebro. Beslutet fattades under måndagen efter att man gått igenom intresseansökningar från tidigare Ericsson-anställda.

I samband med nedläggningen av Ericsson i Kumla aviserade Trafikverket att man hade planer på att starta upp en ny enhet i Örebro och totalt anställa runt 2000 personer i hela landet. Hur många tjänster som hamnar i Örebro var oklart.

Även statsminister Stefan Löfven var på plats för att presentera Trafikverkets planer.

Neddragningar på Ericsson

Etableringen beslutad

Men för att det skulle bli verklighet sa HR-direktören Niclas Lamberg var man beredd att utöka sin verksamhet till Örebro om det fanns ”ett tillräckligt stort intresse och om vi kan matcha våra behov”.

Enligt uppgift till SVT har man nu gått igenom intresseansökningar från tidigare Ericssonanställda och inventerat den kompetens de anställda har och kommit fram till att det blir en etablering i Örebro.

Närmast ska en rekryteringsprocess starta för att tillsätta platserna i den nya organisationen på Trafikverket.

Nyheten väntas presenteras under onsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Neddragningar på Ericsson

Mer i ämnet