Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Synskadades Riksförbund i Örebro om elsparkcyklarna: ”Ökad skaderisk för personer med synnedsättning” Foto: Monika Bruhn/SVT

Nu är är elsparkcyklarna här – ”Ökad skaderisk för personer med synnedsättning”

Uppdaterad
Publicerad
Under måndagen etablerades elsparkcyklarna i Örebro. Enligt Synskadades Riksförbund i Örebro län medför elsparkcyklarna en risk för snubbel och skador för personer med synnedsättning.

Elsparkcyklarna har blivit omdebatterade i andra städer, att de skräpar ner och utgör en säkerhetsrisk. På måndagskvällen placerades de första elsparkcyklarna runt om i stan i Örebro.

Synskadades Riksförbund i Örebro län välkomnar inte etableringen i Örebro, eftersom det medför en ökad skaderisk för personer med synnedsättning, och tycker att det i andra städer varit katastrof.

– Man har inte tänkt på bra uppställningsplatser, folk lämnar elsparkcyklarna lite var som helst och hur som helst, säger Roger Alexandersson, ombudsman Synskadades Riksförbud Örebro.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

elsparkcyklar i Örebro

Mer i ämnet