”Anna” berättar om sin arbetsvardag som tågvärd efter turbulens i Kumla. Foto: Nick Strömgren/SVT / TT

Tågvärden ”Anna” stänger in sig när hoten kommer: ”Jag är rädd”

Uppdaterad
Publicerad

Kumla station har sedan en tid tillbaka blivit ett tågstopp som SJ övervägt att hoppa över efter stök, hot och trakasserier mot både resenärer och personal. Tågvärden ”Anna” är en av dem som drabbats.

”Anna”, som egentligen heter något annat, är en av de tågvärdar som upplevt turbulensen på sträckan Örebro-Hallsberg, där tågen passerar Kumla.

– Jag är rädd, jag är själv på tåget. När jag ser vissa individer kommer så backar jag. Då stänger jag dörrarna och går in i min kupé, säger hon.

Tryggheten i Kumla

”Anna” vill vara anonym eftersom hon är rädd för hot på sociala medier och för att någon ska leta upp henne utanför jobbet.

– Det finns kollegor som blivit stalkade när de gett ut sitt namn så därför vill jag inte göra det.

Sedan början av den här veckan finns väktare vid tågstationen och centralt i Kumla. Nu hoppas ”Anna” att det ska göra situationen bättre och tryggare.

I klippet berättar ”Anna” mer om vad hon varit med om och varför hon inte vill anmäla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tryggheten i Kumla

Mer i ämnet