Tehuset granskas av kommunen

Uppdaterad
Publicerad

Karlskoga kommun kommer att granska föreningen Khatoon som står bakom Tehuset. Det beslutade Kultur- och föreningsnämnden på onsdagskvällen.

Tidigare i vår beslutade kommunen att granska fem andra föreningar som får bidrag från kommunen, men har nu alltså valt att även lägga till Khatoon.

Detta med anledning av ett brev från den före detta VD:n Kjell Fors där han säger sig vilja använda Tehuset för att omvända muslimska kvinnor till kristna.

Skandalen kring Tehusen

I år har kommunen beviljat 125 000 kronor i föreningsbidrag till Khatoon och nu under sommaren ska tjänstemän se över verksamheten.

– Vi kommer bland annat att titta på om de följt överenskommelsen med kommunen och hur de sköter föreningen, säger Siv Björck Kjellgren (S), ordförande för Kultur- och föreningsnämnden.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skandalen kring Tehusen

Mer i ämnet