Tidigare misstänkta för mordbrand i Sörby frikänns

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern och ytterligare en minderårig som varit åtalade misstänkta för grov mordbrand i Sörbyskogen i Örebro 2019 frikänns från det brottet med döms för annan brottslighet. Mannen i 20-årsåldern är även åtalad misstänkt för flera villabränder som inträffades sommaren 2021 i samma område.

Mannen som är misstänkt för villabränderna som inträffade i somras, döms för brott mot lagen beträffande knivar och andra farliga föremål. Den andre personen döms för skadegörelse.

Mordbranden rör en anlagd brand i en villa i november 2019. Tingsrätten har i sin dom kommit fram till att det inte är utrett att männen anlagt branden i villan eller att någon av dem främjat gärningen. Därför frikänns de från misstankarna grov mordbrand och medhjälp till grov mordbrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Villabränderna i Sörby

Mer i ämnet