Tiger utsågs till Årets Trafikhjälte 2012. Med sig på utdelningen tog han husse Ulf Backman. Foto: MHF och SVT

Tiger tar inte gärna semester

Uppdaterad
Publicerad

Polishunden Tiger skulle helst arbeta jämt. Att vara ledig är för knähundar.

Hörru Tiger, ser du fram emot semestern?

Alltså vi polishundar har lite svårt för ledighet. Vi vill allt träna lite under sommaren också. I alla fall hävdar husse att jag blir nästan alldeles omöjlig att ha att göra med hemma annars. Men jag håller med – det är ju så roligt att jobba!

Sommarfolk

Vad tycker du är roligast då?

Att använda nosen och spåra! Jag är till och med så bra att jag fick en fin utmärkelse tidigare i år. När en rattfull man hade kört i diket i Karlskoga och sedan försvunnit från platsen så nosade jag upp honom i rätt hus och rätt lägenhet. För det utsåg MHF mig till ”Årets Trafikhjälte”. Fast har man en nos som min så är det inte särskilt svårt…

Var åker du helst på sommaren då?

Till Villingsberg! Där kan jag springa och busa och vara riktigt mycket hund i skogen utan att störa någon. Fast just nu har jag besök av sonen. Vi kan busa rätt så bra vi också grabben och jag!

OS eller Morden i Midsomer?

Morden i Midsomer. Husse och jag brukar titta och undra om inte vi skulle ta och bege oss dit. Om min nos skulle användas lite mer så skulle färre få sätta livet till i Midsomer!

Berättat av husse och arbetskamraten Ulf Backman på Örebropolisen

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sommarfolk

Mer i ämnet