Fredric Öjebrandt, Niclas Molinder och Björn Lycklig Wallgren hoppas att tittarna s Foto: Rolf Larsson/SVT

Ny liveplattform för artister i regionen som är utan uppdrag på grund av coronakrisen

Uppdaterad
Publicerad

I Örebro startas nu en liveplattform för artister i regionen som är utan uppdrag på grund av coronakrisen. Artisternas liveframträdanden ska kunna livestreamas och tittarna kan swisha valfri summa som delas mellan artisten och liveplattformen.

– Det är osäkert om alla som laddar ner framträdandena kommer att betala men vi hoppas att det ska fungera, säger Fredric Öjebrandt som är initiativtagare.

På livestreamingplattformen See Us Live ska artister från Örebro och regionen kunna uppträda och förhoppningsvis få betalt.  

– Vi kommer att finnas som Youtube-kanal och Facebook-kanal, säger Björn Lycklig Wallgren som är initiativtagare.

Coronaviruset i Örebro län

Brett utbud

Tanken med plattformen är all möjlig kultur ska få en chans att uppträda trots coronaläget. 

– Vi hoppas kunna visa soloartister, ha med band och annan kultur som trollkarlar och teaterstycken, säger Niclas Molinder som är initiativtagare. 

Svår tid

Förhoppningen är att det blir många kulturutövare som tänder på iden om livestreamade uppträdanden som betalas med swish efter publikens gillande.

– Om vi blir många som märks så kommer det att gynna hela kultursektorn i en svår tid , säger Fredric Öjebrandt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet