Foto: Johan Pisoni / SVT

Trädgårdsgatan öppnar igen

Uppdaterad
Publicerad

Trädgårdsgatan i centrala Örebro öppnas åter för trafik fredagen den 18 november. Ombyggnationen, som gjort att gatan varit avstängd, tar vinteruppehåll och väntas komma igång igen i mars 2017.

Trädgårdsgatan har varit avstängd sedan slutet av september.  Nu är arbetet med att bygga om den nedre delen av Stortorget och den första sträckan av Trädgårdsgatan färdigt. Ombyggnationen, där Trädgårdsgatan och Alängsgatan ska omvandlas till ett grönt stadsområde, tar nu uppehåll över vintermånaderna.

Läs också: Så kommer nya Trädgårdsgatan se ut

På fredagseftermiddagen kommer avspärrningarna plockas bort och gatan öppnar åter för trafik. Det arbete som är kvar med att få upp cykelställ och belysningsstolpar längs just den sträckan kommer ske utan att gatan stängs av.

Fortsätter nästa år

Hela arbetet med att förändra Trädgårdsgatan och Alnängsgatan väntas vara klart i oktober 2017, och beräknas komma igång igen i mars nästa år. Hittills har ombyggnationen gått som planerat, säger Adina Sjöbom, uppdragsledare genomförande vid Tekniska förvaltningen.

– Det har gått jättebra och hittills håller vi tidsplanen. Vi hoppas kunna öppna gatan vid lunchtid på fredag, säger hon.

Att bygga om den första etappen av Trädgårdsgatan, som alltså nu är avklarat, beräknas kosta omkring fem miljoner kronor.

– Det ser ut som att vi håller den budgeten, men vi ska ha en total genomgång av kostnaderna i december, säger Adina Sjöbom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.