Trafikkaos vid Järntorget nära en lösning

Uppdaterad
Publicerad

Trafiksituationen vid Järntorget i Örebro har varit i ropet sedan torget gjordes om och Storgatan smalnades av. Bussar och cyklister ska samsas med färdtjänst, bud- och taxibilar om utrymmet på vägen. Nu har kommunen tittat på det här och en lösning är på gång.

Tekniska förvaltningen på Örebro kommun diskuterar just nu två olika förslag. Det ena handlar om att all trafik som inte är bussar och cyklister ska förbjudas att åka på Storgatan vid Järntorget. Det betyder att alla färdtjänst-, taxi- och budbilar kommer att behöva köra en annan väg. Det andra förslaget innebär ett förbud under viss tid.

– Många använder den här vägen som en genväg mellan norra och södra city, säger Stefan Lange, trafikingenjör på tekniska förvaltningen i Örebro. Så den trafik som inte kommer att få köra där kommer att få åka en lite längre väg.

På tisdagen ska de trafikansvariga på kommunen diskutera frågan och därefter kommer de att beställa skyltar till en omskyltning.

– Det här kommer att börja gälla så fort skyltarna kommer upp. Det kan bli aktuellt till midsommar, säger Stefan Lange.

Under veckan granskar Tvärsnytt hur det är att cykla i Örebro. Så hör av dig om du har åsikter eller synpunkter till tvarsnytt@svt.se

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

cykelstaden örebro

Mer i ämnet