Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En mindre lastbil gled av väg 207 i riktning mot Odensbacken under måndagsmorgonen. Foto: Jonas Kraft /SVT

Stökig morgon i trafiken – olycka mellan buss och bil i Norra Bro

Uppdaterad
Publicerad

Flera trafikolyckor inträffade under morgonen i Örebro län efter måndagsnattens snöoväder. Polisen uppmanar trafikanter att ta det lugnt om man ska ge sig ut på vägarna.

Vid halv åtta-tiden inträffade en olycka mellan en buss och en bil vid Norra Bro.

Enligt uppgifter på polisens hemsida var det helt stopp i trafiken, men ingen person ska ha skadats. Vid 8.51 meddelade polisen att de lämnat platsen och att de inte misstänker något brott i samband med olyckan.

Enligt polisen har det trots väderomslaget flutit på i morgontrafiken i länet.

– Det har varit rätt så lugnt ändå, jag vet inte hur mycket det snöat Örebro län, men det har varit några småolyckor i länet. Men inga allvarliga trafikolyckor, säger Christina Hallin, presstalesperson vid polisen region Bergslagen.

På väg 207 var det flera fordon som hamnade bredvid vägbanan i det hala väglaget under måndagsmorgonen. Foto: Jonas Kraft /SVT

Lastbil i diket i Hjortkvarn

Vid 08.36 fick polisen ett samtal från en lastbilschaufför som kört i diket på riksväg 51 i höjd med Hjortkvarn. Fordonet blockerade södergående körfält. Ingen person skadades, men bilister som färdas utefter Rv51 i höjd med Hjortkvarn ombeds av polisen iaktta försiktighet.

På E18 inträffade flera fordonshaverier under morgonen, vilket orsakade köer mellan Örebro och Karlskoga.

– Vi är på plats vid Immetorp, västra infarten, där en lastbil fastnat i backen. Det är totalt stopp österut, riktning Örebro och vi uppmanar trafikanter som ska mot Örebrohållet att ta vägen via Degerfors, Svartå, Laxå, sa Hallin vid 09.15-tiden.

Vid Lekhyttan har en lastbil med bred last i det västliga körfältet haft problem, vilket påverkat trafiken.

Vid 09.45-tiden var det helt stopp i södergående körfält på riksväg 50 mellan Brändåsen och Askersund. Enligt SVT:s reporter var det ymnigt snöfall på platsen. Enligt Trafikverket var det stillastående lastbilar i en backe som orsakade stoppet.

Trafiken stod still i södergående körfält på riksväg 50 mellan Brändåsen och Askersund på måndagsförmiddagen. Orsaken var lastbilar som fastnat i en backe. Foto: Louise Gustavsson /SVT

09.55 kom ett larm om en olycka vid Sickelsta rastplats på E20 i höjd med Kumla, där en personbil hamnat i diket. Inga personskador rapporterades.

Vid 10.11 kom ytterligare ett larm om en trafikolycka med en lastbil inblandad på riksväg 51, strax norr om Hjortkvarn.

– Det är en containerbil som har hamnat i diket och lagt sig på sidan. Inga personskador, föraren är ute ur bilen. Men det är totalstopp i trafiken, sa Nina Begallo vid SOS-Alarm som svarar för räddningsregion Bergslagen vid 10.20-tiden.

Uppmanar till försiktighet

Polisen uppmanar trafikanter att ta det lugnt om man ska ge sig ut i trafiken. Man ska se till att ha vinterdäck, hålla avstånd, anpassa hastigheter efter rådande väglag.

– Se till att ha en reflexväst redo i bilen ifall du blir inblandad i en trafikolycka, ha med varma kläder om man blir sittande, säger Christina Hallin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.