Foto: SVT /TT

Trafikverket bekräftar: utökar i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Som SVT Nyheter Örebro kunde avslöja på tisdagseftermiddagen är det klart att Trafikverket kommer utöka sin verksamhet i Örebro. Hur många tjänster som skapas i Örebro kan Trafikverket ännu inte säga.

Det var i samband med nedläggningen av Ericsson i Kumla som Trafikverket aviserade att man hade planer på att starta upp en ny enhet i Örebro och totalt anställa runt 2 000 personer i hela landet.

Enligt Trafikverket är intresset stort hos de medarbetare som lämnar Ericsson i Kumla, för att arbeta på Trafikverket. Hittills har cirka hundra personer visat intresse. Hur många som kommer anställas i Örebro kan Trafikverket inte säga exakt i dagsläget.

Neddragningar på Ericsson

– Vi har totalt sagt att vi behöver 2 000 nya medarbetare de kommande tre åren, för oss är detta ett viktigt spår. När det gäller Örebro kommer vi titta på alla de hundra som är intresserade och rekrytera så många vi kan från dem. Men jag kan inte säga någon exakt siffra, säger Niclas Lamberg, HR-direktör på Trafikverket.

”Bra att staten reagerat”

Katarina Hansson (S), kommunstyrelsens ordförande i Kumla, kommenterar beskedet:  

– Naturligtvis hade jag gärna sett att jobben stannade i Kumla kommun, men det viktiga är att många ges möjlighet till en ny anställning i närområdet och kan bo kvar. Det är väldigt bra att staten reagerat på det vi kommunpolitiker kämpat för efter Ericssons besked, säger hon i ett pressmeddelande.

Söker bred kompetens

Den kompetens som är aktuell är enligt Trafikverket framförallt bred teknisk kompetens och projektledare, men även andra yrkesgrupper.

– Det vi söker är som projektledare, projektingenjörer, systemkompetens. Men vi söker också kvalificerade inköpare och också chefer, så det är väldigt brett vi söker. Vi har riktat oss mot alla anställda på Ericsson i Kumla, säger Niclas Lamberg.

Vad är det för verksamhet ni vill satsa på?

– Vi kommer satsa på alla de olika delar vi har i Örebro. Både vår projektverksamhet och vår underhållsverksamhet och då de kompetenser som krävs för att vi ska klara de uppdragen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Neddragningar på Ericsson

Mer i ämnet