Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Mikael Wahlberg regionalt skyddsombud transportarbetareförbundet begär att plexiglas eller barriärskydd ska sättas in i hans medlemmars fordon. Foto: Nick Strömgren/SVT

Transport kräver förarskydd mot droppsmitta

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Wahlberg, regionalt skyddsombud på Transportarbetareförbundet, vill att plexiglas eller andra skydd mot droppsmitta installeras i taxi- och färdtjänstbilar som kör för regionen.

– Vi vill ha ett fullgott skydd mot coronasmitta för de taxiförare som jobbar i Region Örebro län. På andra håll i landet har man installerat barriärskydd eller plexiglas mot droppsmita, säger Mikael Wahlberg.

Regionen menar i sin tur, med stöd från företagen som de upphandlar tjänster av, att de redan gjort tillräckligt.

Behövs inte

– Begäran kommer lite sent. Vi tycker att de åtgärder vi redan vidtagit räcker, säger Staffan Juliusson, enhetschef för Serviceresor hos Länstrafiken.

Mikael Wahlberg har nu skickat in en begäran till Arbetsmiljöverket för att plexiglas eller barriärskydd ska sättas in i fordonen. Han menar också att det hade gått snabbare om regionen och företagen som äger fordonen gått med på fackförbundets begäran. Då hade inte facket behövt kontakta Arbetsmiljöverket.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet