Städföretaget fick mycket mer att göra när Öbo omdirigerade egna personalen till andra arbetsuppgifter. Under sommaren har hyresgäster klagat på trapphusstädningen. Foto: SVT

Trappstädning försämrad när Öbo lejde ut arbetet

Uppdaterad
Publicerad

När kommunala bostadsbolaget Örebrobostäder drog ner på egen personal fick man stora problem med städningen av trapphusen. En hyresgäst som ville ha reducerad hyra fick nej av bostadsbolaget, skriver tidningen Hem & Hyra.

Städtjänster köptes in av ett sedan tidigare kontrakterat företag, efter att bolagets egen personal fått andra arbetsuppgifter.

Men städbolaget hann inte med den stora ökningen av antalet trappuppgångar som skulle städas och klagomålen strömmade in till Öbo om dålig, eller obefintlig städning.

Kulmen nåddes i juni, då bolaget kom ikapp. En hyresgäst som krävt ersättning av bolaget för utebliven trappstädning nekas ersättning, skriver tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.