Foto: SVT

Tre män döms för grov gruppvåldtäkt av minderårig

Uppdaterad
Publicerad

Dom har nu fallit i målet med de fyra män som åtalats misstänkta för att ha utfört en gruppvåldtäkt av en minderårig flicka i södra Örebro län i somras. Tre av dem döms till fängelse. En person frias.

Det var i mitten av juni 2019 som en flicka i nedre tonåren utsattes för våldtäkt av flera personer på en toalett i en lägenhet i södra länet.

Delar av händelsen filmades och materialet spreds senare på sociala medier. Filmerna har utgjort bevismaterial under rättegången.

Från början misstänktes fem män för att ha varit delaktiga och samtliga häktades. Fyra stod slutligen åtalade. I samband med tingsrättens dom som meddelades på onsdagen stod det klart att tre av dem döms. En av de åtalade männen frias från misstankar och har släppts på fri fot.

Fängelse och utvisning

Två av männen, en 22-åring och en 25-åring, döms till fängelse i fem år och nio månader för grov våldtäkt mot barn.

En 20-årig man döms till fängelse i fem år för grov våldtäkt mot barn, barnpornografibrott, kränkande fotografering och våldtäkt mot barn.

Samtliga dömda i målet ska utvisas från Sverige efter avtjänat straff, enligt tingsrättens dom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.