Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Samtidigt som det blir tuffare tider så finns det möjligheter i detta, berättar Viktor Garmiani, vd för Candles Scandinavia. Foto: Fanny Hult/SVT

Trots dystra tider – drygt en fjärdedel av företagen i Örebro län ser ljust på framtiden

Publicerad

Enligt en rapport från Svenskt näringsliv tror 27 procent av de företag i länet som svarat att deras försäljning kommer att öka det närmaste året. Viktor Garmiani, vd för Candles Scandinavia, är en av dem som ser ljust på framtiden.

Det senaste året har företaget vuxit med cirka 70 procent. En orsak är att försäljningen av doftljus ökade under coronapandemin, när många människor befann sig hemma. Dessutom ökar även intresset för miljövänliga produkter, enligt Viktor Garmiani.

Orosmoln

Men med många kostnadsökningar samtidigt finns det förstås orosmoln. Då gäller det att försöka fokusera och hantera dem i den mån det går, menar han:

– Det sämsta man kan göra som företagare är att luta sig tillbaka, sticka huvudet i sanden och vänta för att se vad man erbjuds. Det är mycket bättre att proaktivt agera och säkerställa att man motar det tuffare klimatet som kommer.

Hör mer i klippet hur Viktor Garmiani tänker kring att arbeta i motvind och vad de har gjort för åtgärder.

Svenskt näringsliv har ställt frågor om hur man ser på de kommande 12 månaderna gällande försäljningsvolymer, investeringar och antal anställda.

404 företag har tillfrågats i Örebro län under perioden 15 november till 2 december.

172 företag har svarat och och det ger 43 procents svarsfrekvens.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer