Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Muamer Sepic, verksamhetschef för vård- och omsorgsförvaltningen Örebro, säger att situationen är ”okay” i stort men ansträngd på några av kommunens äldreboenden. Foto: Raphael Cano Felix/SVT

Trots värvningskampanj – fortsatt vikariebrist inom Örebros äldrevård

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare i år försökte Örebro kommun säkra upp sommarbemanningen i vården, bland annat genom att erbjuda bonusar. Men trots det finns det fortfarande äldreboenden och hemvårdsverksamheter som har det ansträngt.

– Vikarier som skulle jobbat på schema har hoppat av, säger Muamer Sepic.

– Situationen i kommunen ligger på en okej nivå, men den är ansträngd inom vissa verksamheter, fortsätter Muamer Sepic, verksamhetschef för område vård- och omsorg inom socialförvaltningen i Örebro.

Där har den ordinarie personalstyrkan och de befintliga vikarierna gått in och täckt passen. Hur mycket övertid som tagits ut hittills är ännu inte känt, då det varierar mellan de olika verksamheterna.

– Läget är ändå stabilt, tack vare medarbetarna som hjälps åt, säger Muamer Sepic.

Men med tanke på hur situationen ändå ser ut, betyder det att kampanjen för att locka vikarier inte fungerade?

– Den fungerade till en viss del, men inte fullt ut.

Hör Muamer Sepics tankar om situationen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.