Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hasse Nyström är frustrerad över att inte veta hur han ligger till i operationskön. Foto: Emil Nylén Danielsson/SVT

Trots sjukvårdens löfte – Hasse väntar fortfarande på besked om operation

Uppdaterad
Publicerad

Hasse Nyström i Örebro är en av många som under coronapandemin fått sin inplanerade vård framskjuten – utan besked om när den kan bli av. Senast i slutet av oktober lovade sjukvården att lämna besked – men så blev det inte.  

SVT Nyheter Örebro träffade Hasse Nyström i september för att belysa vårdskulden som byggts upp under coronapandemins första halvår. I samband med det gav ortopedimottagningen på USÖ besked om att de patienter som stod i operationskö, inom fyra till sex veckor skulle få ett ungefärligt besked om när den framskjutna vården skulle bli av – men så blev det inte.

– Jag känner mig ännu mer nedtryckt än innan, säger Hasse Nyström som känner sig mer och mer desperat för varje dag som går.

Spela klippet och hör Hasse berätta om väntan och ovissheten. Hör också sjukvårdsdirektören berätta om varför de inte lämnar några besked.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet