Foto: SVT

Uppgifter: Skolpeng kan ha missbrukats av stiftelse

Publicerad

Nyligen meddelade friskolan Alsalam i Örebro att de med kort varsel stänger hela sin verksamhet. Nu framkommer bland annat uppgifter om att kommunala skolpengar stiftelsen erhållit har gått till flygresor och hotell. Det uppger P4 Örebro.

Det är under åren 2019 och 2020 som stiftelsen bakom friskolan Alsalam redovisat utbetalningar för flygresor och hotell för totalt 300 000 kronor, enligt P4 Örebro. Samma stiftelse har erhållit kommunal skolpeng för att bedriva undervisningsverksamhet.

Stiftelsens kostnader för städning och renhållning ska även ha mer än fyrdubblats under samma period. Utbetalningar ska ha skett till ett bolag som strax innan första utbetalningen drevs av stiftelsens vd och senare dennes barn, enligt P4 Örebro som förgäves sökt stiftelsens vd för en kommentar.

Ekobrottsmyndigheten ska enligt kanalen för närvarande utreda misstänkta brott i verksamheten. Stiftelsen meddelade i slutet av oktober att de stänger skolan, bland annat med hänvisning till att banker inte längre velat samarbeta.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.