Karin Sundin (S) är ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

Upphandlingen av förlossningen i Karlskoga avbryts

Uppdaterad
Publicerad

Nu väljer hälso- och sjukvårdsnämnden att avsluta upphandlingen av förlossningen vid Karlskoga lasarett. Orsaken är att det inte har inkommit några anbud från privata aktörer.

Nämnden har nu gett hälso- och sjukvårdsdirektören i uppdrag att se över hur regionen ska kunna återöppna förlossningen i egen regi.

– Det är förstås beklagligt att konstatera att förhoppningen att marknaden kunde komma till hjälp var större än markandens förmåga, säger Karin Sundin (S) som är ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

BB i Karlskoga

Senast den 29 september ska hälso- och sjukvårdsdirektören komma till nämnden med en ny tidsplan.

Anledningen till att regionen valde att söka efter en privat aktör var för att det skulle ta längre tid att få igång förlossningen i egen regi.

– Det finns en utredning som togs fram med en tidsplan som sa att det skulle dröja fram till 2025-2026, säger Karin Sundin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

BB i Karlskoga

Mer i ämnet