Hittills har åtta personer dömts till fängelse efter påskupploppet i Örebro. Foto: Leonora Toplica/SVT

Upploppen i Sveaparken i Örebro prövas i hovrätten

Uppdaterad
Publicerad

I somras dömdes fyra män för grovt sabotage mot blåljusverksamhet efter påskupploppet i Sveaparken i Örebro. Samtliga överklagade och på måndagen inleddes huvudförhandlingarna vid Göta Hovrätt.

Örebro tingsrätt dömde de fyra männen till fängelsestraff på mellan fyra och fem och ett halvt år. Två av dem dömdes också till utvisning. Nu ska Göta Hovrätt pröva domarna på nytt under två förhandlingsdagar.

Det här är den första domen som prövas i Göta Hovrätt efter de upplopp som skedde efter den högerextreme politiken Rasmus Paludans planerade besök på flera platser i Sverige.

Våldsamt upplopp i Örebro

Ytterligare fyra män från upploppen dömdes i somras i en annan dom vid Örebro tingsrätt. Där dömdes de åtalade till fängelse mellan två och sex år och två dömdes till utvisning. Också där har samtliga dömda överklagat sina domar och dessa ska också prövas i veckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsamt upplopp i Örebro

Mer i ämnet