Arkivbild. Foto: SVT

USÖ i topp bland universitetssjukhusen när allmäntjänstgöring utvärderas

Uppdaterad
Publicerad

Efter Sveriges Yngre Läkares Förenings årliga enkätundersökning om allmänttjänstgöringens kvalité hamnar Universitetssjukhuset i Örebro i topp bland Sveriges universitetssjukhus.

När 47 AT-läkare i Region Örebro län besvarade enkäten, som berör frågor som handledning, arbetsmiljö och kollegialt stöd, fick Lindesbergs lasarett bäst betyg inom regionen och placerar sig på plats fem nationellt, medan Karlskoga lasarett och USÖ fick likvärdiga betyg och placerar sig på plats 32.

Trots det får USÖ bäst betyg av Sveriges sju universitetssjukhus samtidigt som det är landets yngsta.

– Det är glädjande att USÖ numera är högst rankad bland universitetssjukhusen i Sverige, säger Kim Thorsen, utbildningschef inom hälso- och sjukvården i Region Örebro län, i ett pressmeddelande.

Viktigt med sammanhållning

En av AT-läkarna är Sanne Johansson, som arbetar inom psykiatrin på USÖ.

– Jag har upplevt att det är lätt att komma in i arbetet på USÖ och att man har ett gott kollegialt stöd. Att vi har en AT-chef tror jag också bidrar till en mer sammanhållen utbildning, säger Sanne Johansson, AT-läkare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.