Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVT:s reporter på plats i Mellringe: ”Boende hörde skotten” Foto: David Fiedler/SVT

Utredningsarbetet fortsätter efter dödsskjutningen vid Mellringeskolan

Uppdaterad
Publicerad

Polisen är på plats i Mellringe i Örebro och knackar bland annat dörr för att få fram fler uppgifter efter gårdagens misstänkta mord. Boende i området berättar för SVT Örebro att de är omskakade.

– Ett flertal personer befann sig på platsen igår, de kan både ha hört och sett saker som är jätteviktiga för oss att ha med i utredningen, säger Sophia Jinglind, polisens presstalesperson.

Under natten har en teknisk undersökning gjorts och tidigt på torsdagsmorgonen hävdes avspärrningarna.

Örebro Krim

Boende hörde skotten

Flera av boende i området vittnar om att de hörde skotten på onsdagskvällen. En kvinna som bott i Mellringe i över 20 år känner att hennes fina område är förstört.

– Ska man inte ens våga släppa iväg barnbarnen själva en kväll klockan 19? säger hon till SVT Nyheter Örebro.

Andra säger att de inte känner sig oroliga efter det som hänt. En småbarnspappa berättar att han känner sig luttrad.

– Vi kunde lika gärna varit där och lekt.

Polisen kartlägger hotbild och motiv

– Vi bearbetar de tips vi fått in och de förhör som gjorts. Vi kartlägger också mannens liv, om han haft en hotbild mot sig före mordet och vilket motiv som kan ligga bakom dådet.

Polisen är på plats i området, både som trygghetsskapande åtgärd och för att få in fler tips och vittnesuppgifter. Ännu är ingen misstänkt gärningsperson gripen och det är oklart om det rör sig om en eller flera gärninsgmän.

– Ett flertal personer lämnade platsen efter skjutningen men det är fortfarande oklart om de haft med brottet att göra, säger Sophia Jiglind.

På torsdageftermiddagen finns ännu inga misstänkta och ingen har gripits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Örebro Krim

Mer i ämnet