Foto: SVT

Utvisning upprör allt fler

Uppdaterad
Publicerad

Nu protesterar lokala kristendemokrater mot Migrationsverkets hantering av Zeinab och mamman Amirehs ärende.

– Det är förskräckligt och helt felaktigt att man utvisar Amireh och hennes dotter av de skäl som man gör, säger Lennart Bondeson (KD). När de uppenbart konverterat och funnits med i en församling under flera år. Jag ska försöka i första hand engagera flera lokala riksdagspolitiker så att vi i första hand tar vårt ansvar för vi kan inte sitta och vänta på att hamna i ett läge där Amireh och Zeinab utvisas och hamnar i ett läge där de kanske förlorar livet, säger Bondesson.

Under måndagseftermiddagen skickade fyra lokala kristdemokrater, däribland riksdagsledamoten Lars-Axel Nordell och Lennart Bondeson, ett pressmedalande där de kritiserar Migrationsverkets hantering av Amireh och Zeinabs ärende.

Även EU-parlamentarikern Cecilia Wikström (FP) uttalar sig starkt kritisk mot Migrationsverkets agerande:

– Min åsikt som medmänniska är att det här är djupt inhumant och förtjänar en annan bedömning. Jag tycker att man bör ta tillbaka ärendet och tittar på det en gång till utifrån en något högre kunskapsnivå än vad man gjort tidigare i den här bedömningen, säger Cecilia Wikström.

– Vi bryter mot de mänskliga rättigheterna som nation genom att tillämpa lagstiftningen felaktigt. För de här människorna har rätt att få asyl och uppehållstillstånd utifrån det de har varit med om, säger Bondesson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Utvisningshotade Zeinab

Mer i ämnet