Foto: TT

Vaccinationer mot covid-19 erbjuds på fem platser i Örebro län

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagsförmiddagen meddelade Region Örebro län att vaccinationer mot covid-19 kommer huvudsakligen att erbjudas på fem olika platser i länet. I Karlskoga, Lindesberg och Örebro är det nu klart vilka lokaler som ska bli vaccinationsmottagningar.

Genom att använda sig av hyrda lokaler försöker Region Örebro län minimera belastningen på den befintliga vården. De fem platserna som vaccinationerna kommer att erbjudas på ligger i Lindesberg, Karlskoga, Hallsberg och på två platser i Örebro men på sikt kan det även bli aktuellt med fler ställen.

– Vi vill ha ett fåtal centrala lösningar för att få en så optimal hantering av vaccinet som möjligt. Lokalerna är lättillgängliga och har bra parkeringsmöjligheter, säger Stellan Johansson, utvecklingsledare i Region Örebro län i ett pressmeddelande.

Enligt Olof Schnürer, fastighetsförvaltare i Region Örebro län, så är ambitionen också att kunna använda Conventum arena i Örebro.

Äldre vaccineras först

De första att erbjudas vaccinet är personer som bor på särskilda boenden för äldre eller som har hemtjänst, men även personal som arbetar nära personer på äldreboenden och inom hemtjänsten samt vuxna som bor tillsammans med någon som har hemtjänst. Detta då regionen följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer när det gäller i vilken ordning vaccinationerna ska genomföras.

Förhoppningen är att lokalerna ska vara redo att tas i bruk i mitten av januari men när vaccinationerna kan starta beror på när vaccinet finns tillgängligt.

  • Karlskoga: Transcoms före detta lokaler på Skrantahöjdsvägen
  • Lindesberg: Libos före detta kontor på Banvägen
  • Örebro: Prologgatan 3 i Boglundsängen

Källa: Region Örebro län

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet