Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Annika Roman förvaltningschef för Vård- och omsorg säger det ganska många som har vaccinerat sig från Örebro kommun Foto: Enana Alrafidain/SVT

Vaccineringslistor sekretessbelagda – oklart vilka i vårdpersonalen som vaccineras

Uppdaterad
Publicerad

Att vaccinera sig mot covid-19 är frivilligt och kommunerna får inte registrera vem som vaccineras eller vem som tackar nej. Därför kan man inte veta vilka i vård- och omsorgspersonalen som är vaccinerade eller inte.

Kommunen uppmuntrar alla personer i personalen att ta vaccinet för att kunna stoppa smittspridningen, och de vill gärna att alla ska ta det. Men, arbetsgivare kan inte tvinga medarbetare att ta vaccinet.  

– Vaccination är ett erbjudande men vi vill så klart att så många som möjligt vaccinerar sig för att skydda våra äldre, säger Annika Roman, förvaltningschef för vård- och omsorg i Örebro kommun.

1 600 på två veckor

Första veckan vaccinerades runt 600 personer i vård- och omsorgspersonalen i länet och veckan efter blev det runt 1 000.   

– Av dem är det ganska många från Örebro kommun, säger Annika Roman.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet