Vänsterpartiet. Foto: Janerik Henriksson/TT

Vänsterpartiets besvikelse efter S-beskedet: ”Tungt hjärta”

Uppdaterad
Publicerad

Det blir inget fortsatt samarbete med Socialdemokraterna för Vänsterpartiet i regionfullmäktige. Besvikelsen var stor när partiet nåddes av beskedet.

– Vi är djupt besvikna på Socialdemokraterna, säger Kenneth Lantz (V), ordförande för Vänsterpartiet Örebro län i ett pressmeddelande.

Vänsterpartiet har de fyra senaste åren haft stort inflytande i Region Örebro län. När Socialdemokraterna nu inleder samarbete med Centerpartiet och Kristdemokraterna, kommer Vänsterpartiet gå in i opposition.

– Vi har gjort en stark valrörelse och är det enda rödgröna parti som går framåt. Det känns mycket märkligt att Socialdemokraterna försöker dumpa Vänsterpartiet, som gått framåt, och stänga oss ute. Därför är det med tungt hjärta vi nu går i vänsteropposition och ser ut att lämna över regionen till ett mycket osäkert mitten-höger styre, säger Kenneth Lantz (V) i ett pressmeddelande.

Val 2018 Örebro

V oroliga för privatiseringar

I samband med det nya styrets presskonferens meddelade de nya samarbetspartierna målen för framtiden.

Vänsterpartiet är ur sin horisont oroliga över det styret.

– En rödblå regionledning kommer inte att kunna bygga ett jämlikt och jämställt Örebro län för alla. Vi vet vad som väntar när de blå kommer till makten; ökade privatiseringar, höjda avgifter och ökade klyftor inom hälso- och sjukvården, säger Jihad Menhem, Vänsterpartiets regionråd i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Örebro

Mer i ämnet