Enligt Göran Gunnarsson på Svenska jägareförbundet lever vargarna i Örebro län fortfarande säkert.

Vargjakt utan varg under helgen

Uppdaterad
Publicerad

Efter att snön fallit i den norra länsdelen kunde licensjakten på varg återupptas på söndagen.

De två vargarna i Kindlareviret vid Kopparberg som tidigare lämnat området har kommit tillbaka. Det kunde jägare i området konstatera efter att snön fallit och de båda ungvargarna gått att spåra igen.

Men vargjakten i området är inte så enkel eftersom djuren rör sig mycket.

– För att vi ska kunna fälla dem måste de finnas i området, förklarar Göran Gunnarsson presstalesman för Svenska Jägareförbundet i Örebro län. Men det är inget stort revir och de är oroliga så det är inte så lätt. Jakten får dessutom bara pågå mellan solens uppgång och nedgång.

Trots att 36 jägare funnits på plats i området som är en mil långt och cirka en halvmil brett under söndagen har ingen varg fällts. Dessutom visar spåren att de lämnat reviret igen.

– Om väderförhållandena är bra och vargarna kan spåras så återupptar vi jakten imorgon, måndag, igen, avslutar Göran Gunnarsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.