I vilken mugg smakar kaffet bäst? Foto: SVT

Mer miljömedvetna – men tänker vi alltid rätt?

Uppdaterad
Publicerad

Att vi som konsumenter har högre krav på att förpackningar ska vara miljövänliga innebär inte att vi alltid tänker logiskt.

Fortfarande är det sådant vi ser, känner, och som vanligt sådant vi tror, som spelar in om vi gillar en förpackning eller inte.

Det konstaterar Martin Dehnberg som är försäljningschef på Pac i Örebro, och som de senaste åren har haft fullt upp i att hänga med i alla trender.

– Vi har till exempel många som dricker kaffe i engångsmuggar idag. Men skrovliga lock som suger åt sig av kaffet gillas inte. Därför har vi nu tagit fram ett nytt lock som är lent mot munnen och som inte förstör upplevelsen för kaffeälskare.

Brun är färgen som går bäst

Och hur försäkrar man folk om att en förpackning är miljövänlig? Man skriver det på den!

Och så är det det där med färgen. Tänk efter själv. Vilken förpackning upplever du som miljövänligast? Vit eller brun?

– I dag kan vi ta fram förpackningar i färger som har lika liten miljöpåverkan som en brun. Ändå är det brun som går bäst, avslutar Martin Dehnberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.