Foto: SVT/montage

”Viktigast att hantera personal och föräldrar”

Uppdaterad
Publicerad

Ansvariga chefer i Lindesberg möts i morgon för att diskutera domen mot den 20-årig förskolevikarie, som tidigare jobbat i kommunen.

Med anledning av dagens dom mot en 20-årig man, som tidigare vikarierat på olika förskolor i Lindesbergs kommun, kommer flera ansvariga chefer och tjänstemän i Lindesberg kommunen att träffas i morgon.

– Vi ska ha ett inplanerat möte angående detta. Vi ska läsa domen och sedan agera utifrån den information vi fått, säger Henrik Arenvang, förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen.

– Det viktiga nu är att hantera personal, föräldrar och eventuellt andra oroliga.

Redan i våras, efter att misstankarna kom mot vikarien, gick man i kommunen igenom sina rutiner. Vissa delar säkrades enligt Henrik Arenvang upp, i ett långsiktigt arbete. Det handlar om information till förskolechefer och även att förskolor anmält sig till det som heter Förskolebrevet.

– Det är ett successivt utvecklingsarbete vi jobbat med, säger Henrik Arenvang.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

FÖRSKOLEVIKARIE MISSTÄNKS FÖR BARNVÅLDTÄKT

Mer i ämnet