Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör utbildningsdirektör Sofie Lindén berätta om utmaningarna kommunen nu står inför när Kunskapsljuset måste stänga. Foto: SVT

103 elever måste omplaceras: ”En utmaning”

Uppdaterad
Publicerad

Skolinspektionen har återkallat Föreningen Al-Noor-Al-Islamias godkännande att driva den religiösa friskolan Kunskapsljuset i Norrköping. Norrköpings kommun måste nu erbjuda eleverna plats på en kommunal skola.

Idag har skolan Kunskapsljuset 103 elever. Utbildningskontoret och berörda skolenheter kommer att ta emot eleverna och se till att de kommer till nya skolor.

–  Det är så klart en utmaning när en fristående skola tvingas stänga. Beslutet att dra in skolans tillstånd är Skolinspektionens och utbildningskontoret i Norrköpings kommun ansvarar nu för alla berörda elever får en plats i en kommunal skola från vårterminen 2022, säger utbildningsdirektör Sofie Lindén.

Skolinspektionens beslut gäller från den 7 januari 2022 och Norrköpings kommun har skyldighet att erbjuda alla barn i kommunen en skolplats.

–  Erbjudandet om plats utgår från var det finns lediga platser samt var eleverna bor. Aktuella mottagande skolor ska nu förbereda ett bra välkomnade för varje ny elev, säger Sofie Lindén.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SVT GRANSKAR KUNSKAPSLJUSET I NORRKÖPING

Mer i ämnet