103 elever måste omplaceras: ”En utmaning”

Uppdaterad
Publicerad

Skolinspektionen har återkallat Föreningen Al-Noor-Al-Islamias godkännande att driva den religiösa friskolan Kunskapsljuset i Norrköping. Norrköpings kommun måste nu erbjuda eleverna plats på en kommunal skola.

Idag har skolan Kunskapsljuset 103 elever. Utbildningskontoret och berörda skolenheter kommer att ta emot eleverna och se till att de kommer till nya skolor.

–  Det är så klart en utmaning när en fristående skola tvingas stänga. Beslutet att dra in skolans tillstånd är Skolinspektionens och utbildningskontoret i Norrköpings kommun ansvarar nu för alla berörda elever får en plats i en kommunal skola från vårterminen 2022, säger utbildningsdirektör Sofie Lindén.

SVT GRANSKAR KUNSKAPSLJUSET I NORRKÖPING

Skolinspektionens beslut gäller från den 7 januari 2022 och Norrköpings kommun har skyldighet att erbjuda alla barn i kommunen en skolplats.

–  Erbjudandet om plats utgår från var det finns lediga platser samt var eleverna bor. Aktuella mottagande skolor ska nu förbereda ett bra välkomnade för varje ny elev, säger Sofie Lindén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT GRANSKAR KUNSKAPSLJUSET I NORRKÖPING

Mer i ämnet