Foto: SVT

12 års fängelse för mordet vid Omberg

Uppdaterad
Publicerad

Linköpings tingsrätt dömer den 39-årige man från Motala som åtalats för mord på sin 59-årige släkting till 12 års fängelse.

Åklagaren yrkade på 14 års fängelse, men tingsrätten tog hänsyn till de förmildrande omständigheterna som försvaret framhållit och skriver i domen:

”Vid en samlad bedömning av de förmildrande och försvårande omständigheterna anser tingsrätten att påföljden bör bestämmas till fängelse i tolv år.”

Torpmordet

39-åring har tidigare erkänt dråp och medgett att han placerat kroppen i en brunn.

Enligt åtalet ska han först ha slagit sitt offer i huvudet upprepade gånger med en yxa och en stekpanna. Därefter ska han ha slängt ner honom i en brunn vid en fastighet som 59-åringen ägde. Mannen drunknade.

39-åringen har berättat att bakgrunden till brottet var känsliga familjeangelägenheter som låg 25 år tillbaka i tiden. 59-åringen ska dagen då han dödades ha sagt saker som provocerat fram sin ynge släktings agerande.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Torpmordet

Mer i ämnet