Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kommunalrådet Olle Vikmnång (S) är glad över dagens besked. Hör honom berätta varför i klippet. Foto: Axel Brantemo/SVT

200 nya arbetstillfällen till Norrköping: ”Jag är jätteglad idag”

Uppdaterad
Publicerad

Idag meddelade Kriminalvården var den tänkta anstalten på 400 platser ska etableras – Och satsningen delas på Norrköpings och Värnamos kommuner. Olle Vikmång (S) är kommunalråd i Norrköping och han är nöjd med dagens besked.

– Framför allt innebär det initialt 200 nya arbetstillfällen ungefär och en möjlighet att växa och utveckla den nya anstalt som nu byggs, säger Olel Vikmång till SVT Nyheter Öst.

Kriminalvården har sedan 70-talet haft sitt huvudkontor i Norrköping och den nya anstalten kommer att byggas på omkring 38 hektar stort område i Klingstad. Målsättningen är att anstalten ska stå klart 2028.

”Finns kompetens lokalt”

Även oppositionen ställer sig positiv till den nya etableringen.

– Sveriges präglas idag av omfattande kriminalitet och det finns tyvärr ingen statistik som visar att framtiden ser annorlunda ut. Det innebär att vi under lång tid kommer ha stora behov inom kriminalvården. Gängkriminaliteten är ett samhällsproblem som kräver längre strafftider och då behövs fler fängelseplatser. Kriminalvården är väl etablerad i till exempel Norrköping och det finns kompetens lokalt att bygga ny verksamhet säger Sophia Jarl (M) oppositionsråd i Norrköping i ett pressmeddelande.

I klippet berättar Olle Vikmång (S) mer om hur han ser på dagens besked och hur det kommer påverka Norrköping.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet