Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Han lät mig bo hos honom när jag inte hade någon bostad, säger 23-årige Khaled Kaabi från Norrköping. Han blev chockad och ledsen av beskedet om att svenskiraniern Habib Chaab har avrättats. Foto: Tina Enström/SVT

Khaled blev chockad efter beskedet om avrättningen av Habib Chaab

Uppdaterad
Publicerad

23-årige Khaled Kaabi befann sig i Norrköping när han tog emot beskedet att vännen och svenskiraniern Habib Chaab hade avrättats.

– Han var en väldigt fin människa så jag blev väldigt chockad och ledsen, säger han.

Svenskiraniern Habib Chaab avrättades i Iran, anklagad för att ha agerat ledare för en separatistgrupp som är terrorstämplad av landet.

Khaled Kaabi flydde själv från Iran. Han och Habib Chaab var från samma region i Iran och hade samma politiska övertygelse. De blev vänner och under en period var Khaled inneboende hos den nu avrättade Chaab.

– Det här hotet kommer alltid att finnas mot politiska aktivister. Den iranska regimen bryr sig inte om gränser, säger han

I videon berättar han om sina känslor kring avrättningen av Habib Chaab.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.