Foto: TT

27-åring från Vadstena blev knivhuggen

Uppdaterad
Publicerad

En 27-årig man från Vadstena knivskars i halsen, när två beväpnade gärningsmän gick till attack mot hotellet i den egyptiska turistorten Hurghada.

 ”Om någon följer nyheterna om Egypten kan jag bara meddela att jag ligger på sjukhus, fyra knivhugg men läget är stabilt”, hälsar svenske Sammie Olovsson, från sjukhuset via Facebook.

Vid hotellattacken hamnade Sammie Olovsson och hans familj mitt i händelserna. De åt middag på en restaurang i anslutning till hotellet när angriparna stormade in på hotellet Bella Vista, berättar hans far Jan-Eric Olovsson för Expressen.

Hotellattack i Hurghada

– Allt gick jättefort. Vi satt där och åt och så dök de upp, jag tyckte att de kom utifrån. Jag hade själv pistolen mot mig tre gånger och Sammie blev huggen med kniv, säger Jan-Eric Olovsson till Expressen.

”Kunde avvärja några dödliga hugg”

Sammie Olovsson fick sys i halsen och stanna kvar på sjukhuset under natten för observation. Från sjukhuset skickade han själv en hälsning på Facebook:

”Hade tur att jag kunde avvärja några dödliga hugg i bröstet, han försökte istället sticka kniven i nacken ett par gånger men det blev bara skär till musklerna, inga artärer eller nerver. Hade en jävla tur. Kan lämna sjukhuset imorn”.

SVT Nyheter hade under kvällen kontakt med sjukhuset Nile Hospital där de skadade vårdas.

– De som kom från hotellet i Hurghada hade blivit knivskurna, de är nu på sjukhuset, tillståndet är stabilt, säger Ahmad Badr, talesperson vid Nile Hospital.

UD avråder inte

UD har inte ändrat sina rekommendationer för resor i regionen.

Researrangören Apollo hade totalt 90 gäster från Sverige, Norge och Danmark på det utsatta hotellet Bella Vista. De gäster som vill avbryta sin semester i förtid kommer att få hjälp. Hur det blir med fortsatta bokningar under resten av vintersäsongen har Apollo ännu inte tagit ställning till.

– Vi har en tät kontakt med Utrikesdepartementet i nuläget, säger Apollos Sverigechef Peter Browall till SVT Nyheter.

Tre utländska turister skadades

Tre utländska turister skadades i attacken, förutom svensken var det två 72-åriga österrikare, enligt Egyptens inrikesdepartement. Enligt departementet var det två gärningsmän som angrep hotellet, beväpnade med en luftpistol och knivar. En av dem ska ha dödats av säkerhetsstyrkorna medan den andre greps.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hotellattack i Hurghada

Mer i ämnet