Mattias Karlsson är på semester i Egypten. Foto: SVT/TT

Toppolitiker från Norrbotten var kilometer från attacken

Uppdaterad
Publicerad

Mattias Karlsson (M), oppositionsråd i Norrbottens läns landsting är just nu på semester i Egypten tillsammans med sin familj alldeles i närheten av det hotell i Hurghada som blev attackerat av beväpnade män under fredagen.

– Vi bor några kilomter söder om hotellet där den här attacken ägde rum, säger Mattias Karlsson till SVT Nyheter Norrbotten.

Det var strax innan klockan 20 på fredagskvällen som två attentatsmän anlände till turisthotellet Bella Vista i den egyptiska kuststaden Hurghada och gick till angrepp.

Hotellattack i Hurghada

– Det är naturligtvis en olustig känsla när det händer. Det blev lite livat i går kväll, vi märkte att säkerhetsarbetet trappades upp.

Hur då?

– Vi noterade en förhöjd aktivitet med fler vakter. Man kollade av strandlinjen och så, säger Mattias Karlsson.

”Ett hårt slag”

Mattias Karlsson kommer vara kvar i Egypten till torsdag.

– Vi känner ingen direkt oro. Men vi kommer inte göra några större utflykter, utan vi kommer hålla oss nära hotellets faciliteter.

Karlsson tycker att det märks att man från turistnäringens sida vill att allt ska vara som vanligt.

– De behöver ju turisterna. Det är redan låga beläggningar, så det är naturligtvis ett hårt slag om svenskar och andra som tänkt resa hit kommer på andra tankar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hotellattack i Hurghada

Mer i ämnet