Svenske turisten Carl Heath i Hurghada, Egypten, tycker att det känns olustigt efter knivattacken mot hotellet. Foto: Privat

Svenske Carl: ”Det är obehagligt”

Publicerad

Carl Heath från Göteborg är i Hurghada i Egypten med vänner och barn. Stämningen är lugn på hans hotell, men attacken skapade rädsla och obehag.

Carl Heath är där tillsammans med en vän och deras respektive barn, sex och åtta år gamla. Sällskapet hade turen att bo på ett hotell i andra änden av Hurghada och drabbades inte av attacken. Men attacken sätter ändå sina spår för semesterfirare på den egyptiska turistorten.

”Obehagligt”

– Semestern tog en annan vändning kan man säga. Det känns ju obehagligt. Det här är händelser i världen som man normalt sett ser på tv. Jag och min vän har var sitt barn med sig och det är klart man blir extra nogsam och försiktig, säger Carl Heath till SVT Nyheter.

Ställer in utflykter

De hade tänkt åka ut på utflykter, bland annat en båttur, men det blir inget av det nu.

– Det har vi ställt in. Det var ju från havet som angreppet kom så det är nog ingen bra idé. Vi håller oss till hotellet, säger Carl Heath.

”Såg fram emot resan”

Knivattacken kastade en mörk skugga över semestern.

– Det känns ju olustigt så klart. Jag såg verkligen fram emot resan. Jag har varit här förut och det är ett fantastiskt land och med ett fantastiskt folk. Nu skulle jag inte bli förvånad om UD ändrar sina reserekommendationer, säger han.

Svårt att berätta för barnen

Nu måste Carl Heath och hans vän också förklara för deras respektive barn vad som har hänt. Men de kommer ändå stanna kvar i Hurghada hela semesterveckan ut.

– Barnen är sex och åtta år och när det börjar ringa och pipa i telefonerna är det klart att de undrar vad som har hänt. Samtidigt är det en ganska komplex situation att förklara. Men om vi är trygga och stabila så kommer de också att vara det, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Hotellattack i Hurghada

Mer i ämnet