Foto: Mimmi Moberg/SVT

65 nya jobb när Folåsa byggs ut

Uppdaterad
Publicerad

Statens institutionsstyrelse (SiS) har beslutat att öka antalet rum på Folåsa ungdomshem i Vikingstad i Linköpings kommun med 16 till totalt 40.

Det innebär att statligt ägda Specialfastigheter bygger en ny cirka 1800 kvm stor enplansbyggnad på behandlingshemmets område. Det innebär också nyanställningar på upp till 65 personer.

– Efterfrågan från socialtjänsten på våra tjänster har aldrig varit så hög som nu och vi arbetar intensivt med att öka vår kapacitet över hela landet. Verksamheten är inarbetad i Folåsa och väl fungerande. Vi bedömer att det i Vikingstad med omnejd finns goda möjligheter att rekrytera personal med rätt kompetens, säger Kent Ehliasson, generaldirektör vid SiS i ett pressmeddelande.

Ansökan om  bygglov är lämnad till kommunen.

– Vi vill bygga ett hållbart hus och satsar därför på att uppfylla de kriterier som gäller för certifieringssystemet Miljöbyggnad nivå Guld, säger Åsa Hedenberg, vd Specialfastigheter.

Den nya byggnaden ska vara mycket miljövänlig. Foto: Statens institutionsstyrelse

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.